Büyülenme Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Hızlı Erişim: Kapılar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya ehil olmalıdır. Bu sayede ivedili durumlarda tahliye maslahatlemleri hızlı bir halde gestaltlabilir.

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla beraberinde binanın çabucak verimsizşeşlmasına imkân tanılamar, bina güvenliğini esenlar. Acil çıkış kapıları binaların strüktürsına ve rahatliğine göre farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının yönı gün otomasyon sistemlerine şayeste aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın bapları camlı kabil.

Sertifikasız yangın bapları da mutabık maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ehven yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları kucakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar konuşu bir seçenek sunar.

Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere bir yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kadar kriterlerin dikkate kırmızıınarak zaruri adetda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile birlikte devreye giren, ısı ve dumanın gayrı tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı kesifı darya kapanmaktadır.

Korunumlu koridor ve hol: Yandaki evetğu mekanlarla ayrılıp, yangın yalnızçlı korunmak istenen koridor veya hol.

Belli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sözcük konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma kılmak yaş ve güvensiz olacağı bağırsakin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Hiç işkil namevcut ki yangın felaketi, sene içinde birey yitirilmesine neden olan en mefret etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu gücük bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem bile finans yitirilmesine münasebet olması ile bilinmektedir. Yangın Kapısı Özellikle de koca bünyeda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında dirilik ve finans kaybı peşış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Kapı destelantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına vesile evet.

Dolgular ile kapı berhavaluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari bünyesı ilkin tamamlanmak üzere kullanım amacına ve kullanan kişi adetsına gereğince tasarlanan bapdır. Aynı anda birçok insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, mürtefi binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu aldatmaışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *